top of page

  Tapahtumat  

2023

Hämeen Keskiaikafestivaalit - Metsänpeitto, Hämeenlinna 18.-20.8.

Maagiset messut, Lahti 30.9.

Pakanalliset syysmessut, Helsinki 7.-8.10.

2024

Hämeen Keskiaikafestivaalit - Metsänpeitto, Hämeenlinna 16.-18.8.

  Tilaustyöt  

Elävöitystoimintaa erilaisissa tapahtumissa, pelitoimintaa, tapahtumia ja liveroolipelejä - yhdistyksen jäsenistö tuottaa toimintaa vuoden aikana ja joitain tilaistöitä otetaan myös vastaan. Laita rohkeasti viestiä, niin voidaan keskustella ja katsoa löytyykö innokkaita elävöittäjiä ja toteuttajia! 

Alla esimerkkejä erilaisista toiminnasta, joita voit tilata yhdistykseltämme esimerkiksi tapahtumiin, syntymäpäiville tai juhliin. Toimintaa suunnittelee ja toteuttaa alan ammattilaiset ja asiantuntijat, joilla on valmiiksi käytännön kokemusta asiakas- ja kulttuurityöstä kaiken ikäisten ja erilaisten ihmisryhmien kanssa. Voimme myös räätälöidä omiin tarpeisiisi sopivan seikkailun haluamallasi teemalla! 

 

Hinta sovitaan tapauskohtaisesti. Otathan yhteyttä hyvissä ajoin ennen tapahtumaa (mieluiten pari kuukautta ennen), meillä on jatkuvasti monta rautaa tulessa ja kalenteri täyttyy nopeasti! 

Metsätaian aika

Lapset, seikkailu, rastirata, fantasia

Iloinen ja jännittävä keijuseikkailu lapsille, jossa autetaan keijumetsän asukkaita keräämään tarvittavat esineet kesän lämmön herättämiseen tekemällä erilaisia tehtäviä radan varrella. Osa esineistä on hukkunut lampeen, osan ovat maahiset jemmanneet itselleen - Keijukuningattarelta voisi kysyä miten tämä on edes mahdollista! Yksi on kuitenkin varmaa; keijumetsän eriskummallisen väen kanssa toimiessa tarvitsee tehdä yhteistyötä ja kerätä kaikki luovuuden voimat käyttöön, jotta kesä saadaan pelastettua! 

Ennen Päivänlaskua

Nuoret, nuoret aikuiset, aikuiset, seikkailurata, liveroolipeli, fantasia, postapokalyptinen, kauhu

Maailma lakkasi olemasta jo vuosia sitten sellaisena kuin sen tunsimme. Maaperä muuttui myrkylliseksi vähä vähältä vieden meiltä ravinnon. Ilma jota hengitämme saastui. Aurinko näyttäytyy meille yhä harvemmin pimeyden vallatessa siltä tilaa. Harva se päivä jokaisen kotikylässä tuntematon uhka vie viattomia ihmishenkiä. Pahan voimia on alettu havaitsemaan yhä lähempänä asutuksia. Ulkonaliikkumiskiellot ovat arkipäivää. 

Jokin voima pitää tätä tilaa yllä - se ei voi olla ilmestynyt tyhjästä. Kerran puolessa vuodessa eri kylistä arvotaan retkikunta etsimään tilanteen alkulähdettä ennen kuin kaikki elämä jonka tunnemme nykyisenkaltaisena, taipuu ja tuhoutuu pahan voimien painostuksen alla. Tähän mennessä yksikään retkikunta ei ole löytänyt mitään ja liian monet ovat jääneet sille tielleen. 

Tällä kertaa arpa osui sinuun. Oletko valmis jättämään kaiken taaksesi ja lähtemään?

Todellisuuspakolaiset ry:n luoma postapokalyptinen fantasiamaailma kevyin kauhu-elementein. Toteutettu seikkailuratana ja liveroolipelinä. 

Please reload

  Yhteistyö  

Teemme mielellämme yhteistyötä eri yhdistysten, yritysten ja tahojen kanssa! 

Kun otat yhteyttä, kerrothan minkälaista yhteistyötä tai apua kaipaat ja millä aikataululla. Kerro myös millainen ja kuinka iso tapahtuma tai projekti on kyseessä ja minkälainen on kohderyhmä. 

Huomioithan, että yhdistyksellämme on tällä hetkellä monta rautaa tulessa ja tulevista projekteista kannattaa olla yhteydessä jo mieluiten muutamaa kuukautta etukäteen! 

Yhteistyökumppani vai yhteisprojekti?

Olemme saaneet joitain yhteydenottoja, joiden perusteella selvennämme linjauksemme yhteistyön ja yhteisprojektin välillä. 

Mikäli yhdistykseltämme odotetaan suurta työpanosta, jossa noin puolet koko tapahtuman järjestämisestä on meidän tehtävänämme, kyse on yhteisprojektista. Tällöin yhdistyksen nimen tulee näkyä markkinoinnissa tasavertaisessa asemassa toisen tahon kanssa. 

Poikkeuksen tähän tekee toiselle taholle tehty tilaustyö, josta yhdistykselle maksetaan sovittu summa. Tällöin yhdistyksen nimen mainitseminen markkinoinnissa on vapaaehtoista ja toisen tahon päätettävissä. 

Yhteistyökumppanina yhdistykseltä odotetaan vain pientä panostusta tai apua tietyn osa-alueen kanssa, esimerkiksi toimintapisteen pitäminen osana isompaa tapahtumaa tai NPC-hahmojen toimittaminen liveroolipeliin. Tämän kaltaisissa projekteissa yhdistyksen nimi pitää olla selkeästi näkyvissä yhteistyökumppanina esimerkiksi nettisivuilla tai Facebook -tapahtumassa, mutta ei osana pääjärjestäjiä. 

Mikäli lähes kaikki työ tapahtuman tai projektin suhteen on yhdistyksemme vastuulla vaatimuksena on usein, että päätuottaja on yhdistyksemme jäsen ja projekti järjestetään täysin yhdistyksemme nimen alla. Tällöin toinen osapuoli toimii yhteistyökumppanina Todellisuuspakolaiset ry:lle. Tähän pätee myös erikoissääntö tilaustöitä koskien. 

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää täyttämällä alla oleva lomake tai ottamalla yhteyttä todellisuuspakolaiset@gmail.com
 

Yhteistyökumppaneitamme:

 • Kansallismuseo

 • Plan International

 • Setlementti

 • Lasten liikunnan tuki ry

 • Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX

 • Hämeenlinnan kaupungin nuorisotoiminta

 • 4H

 • Hauhon yhtenäiskoulu

 • Hämeenlinnan kirjasto

 • Riihimäen nuorisoteatteri

 • Punainen Risti

 • Kettuki ry

 • Toimi! -hanke

 • Hämeenlinnan kaupunki

 • Hämeenlinna Airsoft ry

 • Mannun vartijat

 • Lipevä

bottom of page