top of page

Nuoret kesätöissä Todareilla!

Kesän aikana yhdistyksemme osallistui Plan Suomen Yhdessä kesätöihin! -hankkeeseen, jossa työllistettiin pakolaistaustaisia ja paikallisia nuoria kulttuurialalle. Työhakemusten perusteella valitsimme kaksi pakolaistaustaista nuorta Hämeenlinnalaisesta tukiasumisyksiköstä ja kaksi ennestään tuttua yhdistyksen toiminnassa mukana olevaa Lammilaista nuorta.

Lassi, Alireza, Karita ja Omid perehdytettyinä töihinsä!

Kesätyöläiset tekivät yhdistyksen kesäprojekteissa yhteensä viisikymmentä tuntia työtä tutustuen yhdistystoimintaan ja kulttuurialalla työskentelyyn. Ensimmäiset työpäivät muodostuivat apuna toimimisessa yhdistyksen kevätkokouksessa kahvia keittäen ja kokouskäytäntöihin tutustuen. Toisena päivänä he auttoivat käytännön valmisteluissa Just as Planned -luentopäivänämme huolehtien oven availusta ja auttaen ruokavastaavaa ruoanlaitossa ja kahvitarjoiluissa. He ehtivät myös osallistua luennoille ja tutustua liveroolipelien järjestämiseen muun muassa markkinointiin ja projektityöskentelyn perusteisiin.

Hämeenlinnan Taiteiden yössä kesätyöläiset pääsivät oppimaan Kumppanuustalon ja Suomen historiasta. Järjestimme talon kellarissa opastetun kierroksen, jossa oli elävöittäjiä eri aikakausilta. Kaksi kesätyöläisistä vetivät sotilasvarusteet ylleen ja pelasivat korttia tauolla olevina venäläissotilaina, yksi lapioi hiiltä vanhassa hiilikellarissa talonmiehenä ja yksi makasi ruumiina ortodoksikirkon ruumishuoneella. Suomen historia kiinnosti kovasti nuoria ja he kävivät oppaamme kanssa tauoilla mielenkiintoisia keskusteluja Kumppanuustalon värikkäästä historiasta.

Pisin työrupeama oli Keskiaikafestivaaleilla, jossa yhdistys oli mukana kolmena eri päivänä elävöittämässä, vetämässä teräsmiekkailunäytöksiä ja lasten bofferimiekkailua. Kesätyöläiset puettiin myös ajanmukaisiin vaatteisiin ja he olivat mukana suunnitelluissa kohtauksissa ja opettivat lapsille bofferimiekkailua.

Bofferiopetusta lapsille

Miekkailunäytöksiin kerättiin yleisöä huutelemalla turuilla ja toreilla kahden Hämeen parhaan miekkamiehen ennennäkemättömästä mittelöstä!

Ruttoa sairastavat lähdössä kerjäämään ruokaa.

Viimeisellä kerralla tutustuimme projektien valmisteluihin valmistamalla asuja ja esineitä tulevaan Joensuulaiseen liveroolipeliin Joki heijastaa taas tähtien valoa, jossa yhdistyksemme on yhteistyökumppanina. Maalasimme riimuja kankaisiin ja leikkelimme niitä ompelua varten valmiiksi. Lopuksi kävimme vielä yhdessä pizzalla!

Nuoret maalaamassa riimuja kankaisiin.

Hanke oli erittäin antoisa sekä nuorille, että yhdistykselle. Nuoret ottivat hienosti vastuun tehtävistään ja olivat kiinnostuneita siitä mitä tekivät. He hyppäsivät rohkeasti heille annettuihin rooleihin ja tekivät erilaiset työtehtävät hymy huulilla!

Kohtaamista paikallisten ja pakolaistaustaisten nuorten kanssa oli myös hienoa seurata. Alussa he hieman vierastivat toisiaan, mutta yhteistyö sujui aina mukavasti. Keskiaikamarkkinoilla he ottivat jo toisiaan vastaan bofferimiekoilla matsia nauraen ja yhteistä löytyi tekemisen kautta!

Kuva yhdistyksen kevätkokouksesta

Yhdistykselle hanke mahdollisti tutustumisen palkanmaksuun ja työntekijöihin liittyviin vastuisiin ja lainsäädäntöön. Täysin vieraat asiat vaativat perinpohjaista paneutumista perusteista lähtien, mutta ulkopuolisen avun kautta (tuhannet kiitokset GalleriaKONEen toiminnanjohtajalle Sirpa Taululle tästä!) selvisimme siitäkin koitoksesta ja seuraavalla kerralla prosessi saadaan toteutettua vähän vähemmällä säädöllä. :P

Kokonaisuudessaan hanke opetti paljon sekä nuorille, että yhdistyksemme jäsenille vastuunotosta ja erilaisuuden kohtaamisesta. Tämä hanke jätti jälkeensä paljon hyviä muistoja ja opetuksia mahdollistaen yhdistystoiminnan viemisen aivan uudelle tasolle!

Featued Posts 
Recent Posts 
Find Me On
  • Facebook Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
  • YouTube Long Shadow
  • Instagram Long Shadow
Other Favotite PR Blogs
Serach By Tags
No tags yet.
bottom of page