top of page

Larppikummitoiminta

Haluaisitko alkaa harrastaa liveroolipelejä, muttet oikein tiedä mistä aloittaa? Mistä löytää sopivat propit eli vaatteet ja muu tarpeisto? Miten peleihin voi ilmoittautua? Mitä pitää pakkata larppiin mukaan?

Kun aloittaa minkä tahansa uuden harrastuksen, sitä tuntuu olevan täysin hukassa. Liveroolipelaaminen ei poikkea tästä mitenkään - oikeastaan voisi väittää, että se on hankalampi harrastus aloittaa kuin esimerkiksi perinteiset liikuntaharrastukset.

 

Liveroolipelaaminen eli larppaus on ennen kaikkea sosiaalinen harrastus, jossa oppii monia taitoja aina improvisaatiosta kädentaitoihin. Mukaan hyppääminen täysin harrastusta tuntematta vaatii rohkeaa loikkaa tuntemattomaan, ja silloin toivoisi, että vierellä olisi joku, jolta kysyä tyhmiä kysymyksiä ja jonka kanssa jakaa kokemus.

38717392_1814702108618862_19767591618404

Larppikummin tarkoituksena on opastaa uutta henkilöä  harrastuksen pariin ja auttaa mieltä  askarruttavissa asioissa 

Todellisuuspakolaiset ry:llä on tähän tarkoitukseen Larppikummeja. He ovat yhdistyksen jäseniä ja harrastajia itsekin. Heillä on kokemusta larppaamisesta niin pelaajana kuin järjestäjänä, joten he osaavat vastata moneen kysymykseen ja pulmaan. Larppikummin tarkoituksena on opastaa uutta henkilöä harrastuksen piiriin ja auttaa monessa mieltä askarruttavassa asiassa, kuten käytännön asioissa sekä itse pelaamisessa. Larppikummi auttaa peliin valmistautumisessa ja mahdollisesti tulee pelaamaan itsekin samaan larppiin. Kummi toimii myös tukena pelin jälkeen, mikäli pelin tapahtumia on tarpeen käsitellä.

 

Larppikummit ovat tehtäväänsä koulutettuja vapaaehtoisia, joilla on intoa opastaa uusia ihmisiä pelaamaan. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa larppaamista! Harrastuksen parissa viihtyy niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin, eikä yläikärajaa ole. Yhdistyksen larppikummeja voi kysellä kaikenikäiset.

viimeisellä_rannalla.PNG

MITEN SAAN OMAN LARPPIKUMMIN?
 

1. Lue kummiesittelyt alta. Niitä saattaa ilmestyä lisää pitkin vuotta. Yhdistys kouluttaa kiinnostuneita jäseniään larppikummeiksi ympäri vuoden.
 

2. Täytä hakemus, jossa kerrot yhteystietosi ja kummitoiveesi. Muista kertoa miten haluat kummin ottavan sinuun yhteyttä. Yleisimmät viestintäkanavamme ovat Whatsapp ja Facebookin Messenger, mutta Larppikummimme taitavat kyllä monet muutkin somet. 
 

3. Odota, että hakemuksesi käsitellään ja larppikummisi ottaa sinuun yhteyttä.

Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä liittyen larppikummeihin tai heidän hakemiseen, älä epäröi ottaa yhteyttä yhdistykseen. Vastaamme parhaiten sähköpostin ja Facebook-sivujemme kautta tulleisiin viesteihin, mutta kurkimme myös säännöllisesti Instagram-viestejä. 

IMG_20180615_075345_436.jpg

Larppikummitoiminnasta vastaa:


Jutta Koskinen, ohjaustoiminnan artenomi (AMK),
Hallituksen jäsen,

Tuki- & Turvahenkilö
Todellisuuspakolaiset ry

Larppikummit

Tässä alla on Todellisuuspakolaiset ry:n larppikummeja. Tutustu heihin rauhassa. Olisiko joku heistä sopiva juuri sinulle?

IMG_20180602_154030.jpg

 Jutta "Jude" 

 Koskinen 

Kauanko olet larpannut ja millaisissa peleissä?

Aloitin larppauksen 2012 ammattikorkeakoulun larppikurssilta. Sen jälkeen olen pelannut yli 16 larpissa. Larpin teemoista eniten kiinnostaa fantasia- sekä postapo-larpit. Olen pääasiassa larpannut Etelä-Suomen alueella, mutta omaan kokemusta pelaamisesta myös Puolan helteissä.

Oletko itse ollut järjestämässä pelejä?

Pääjärjestäjänä kahdessa liveroolipelissä:

Haltin taikakoulu (2018) oli K11 ja pelaajista suurin osa oli vasta-alkajia. Se järjestettiin Tammelassa.

Z-0M-Turvapaikka (2019) oli zombiaiheinen liveroolipeli, joka järjestettiin täysi-ikäisille pelaajille Puuhamaassa.

Näiden lisäksi olen järjestänyt yhdistykselle n. 30 erilaista roolipeleihin liittyvää tapahtumaa eri-ikäisille.

Miksi larppaat?

Minulle liveroolipelaaminen on yksi keino jättää hetkeksi oma arkinen elämä ja hyppätä kirjaimellisesti jonkun toisen kenkiin ja ongelmiin. On mielenkiintoista kokea maailmaa jonkun toisen silmin ja saada uutta näkökulmaa asioihin. Parasta harrastuksessa on kuitenkin se, kun pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin, jotka jakavat samat kiinnostusten kohteet. 

Mitä muuta teet vapaa-ajalla?

Vapaa-aikani kuluu enimmäkseen yhdistyksen ja tulevan yrityksen asioita tehdessä. Rentoudun katselemalla tv-sarjoja tai käymällä elokuvissa.

Minkä ikäisten kummiksi haluaisit?

Olen larppikummitoiminnan päävastaava, ja siitä sekä muista kiireistäni johtuen en kovin montaa larppia ehdi vuodessa pelata. Opastan silti mielelläni kaikenikäisiä seikkailijoita.

80232210_2526269711026568_25499806669891

 Olga 

 Nisumaa 

Kauanko olet larpannut ja millaisissa peleissä?

Olen larpannut nyt seitsemän vuotta ja pelejä on takana n. parisenkymmentä. Suurin osa peleistä on fantasiaa, mutta joukkoon mahtuu myös scifiä, postapoa ja cyberpunkia. Kaikenlaiset pelit siis menee!

Oletko itse ollut järjestämässä pelejä?

Olen itse ollut mukana useassa eri pelissä monenlaisissa avustavissa järjestelytehtävissä ja muutama noin kehdenkymmenen henkilön peli on tullut järjestettyä kokonaan itse.

Miksi larppaat?

Larppaan, koska haluan hypätä toisen henkilön saappaisiin ja kokea asioita, joita en oikeassa elämässä kokisi. Haluan myös päästä tekemään uusia ja erilaisia proppeja luovasti.

Mitä muuta teet vapaa-ajalla?

Vapaa-aikani kuluu käsitöiden, lukemisen, piirtämisen ja kirjoittamisen parissa. Kaikenlainen luova toiminta on siis mun juttu!

Minkä ikäisten kummiksi haluaisit?

Itse toivoisin yli 10-vuotiasta larppikummilasta, yläikärajaa ei ole.

 

Olen innokkaasti heittäytymässä uusiin ja haastaviinkin tilanteisiin, joten ota ihmeessä yhteyttä!

86597166_581790859043227_785608739594960

 Kade 
 Vuorinen 

Kauanko olet larpannut ja millaisissa peleissä?

Olen larpannut noin viisi vuotta ja larppeja minulla on takana noin 15, josta suurin osa on ollut scifiä ja fantasiaa.

Oletko itse ollut järjestämässä pelejä?

Olen ollut järjestämässä kahta nuorten peliä: “Viimeisellä rannalla” ja sen uudelleenpelautus

Miksi larppaat?

Larppaan itse, jotta saan kokea kokemuksia, joita ei normaalissa arjessa kokisi ja jotta löytäisin mahtavia ystäviä.

Mitä muuta teet vapaa-ajalla?

Vapaa-ajalla pelaan erilaisia pelejä sekä piirrän paljon. Perheemme kasvattaa myös kanoja!

Minkä ikäisten kummiksi haluaisit?

Tahtoisin 13-25-vuotiasta larppikummilasta, joka on innokas ja halukas oppimaan monipuolisesti ja luovasti.

 

Jos haluat oppia ja lähteä eeppisiin seikkailuihin larpin maailmassa, valitse minut!

Larppikummihakemus

Tässä on linkki Todellisuuspakolaiset ry:n larppikummin hakulomakkeeseen. Täytä se huolella. Hakemuksesi käsitellään luottamuksellisesti ja antamasi yhteystiedot luovutetaan vain haluamallesi kummille. Jos olet alaikäinen, muistathan pyytää vanhemmiltasi/huoltajiltasi luvan täyttää tämä lomake.

Larppikummihakemuksen henkilötietorekisteriseloste

bottom of page