top of page
PELIN MEKANIIKAT

HUOM!

Tarkennuksia mekaniikkoihin tarjotaan peliin valituille pelaajille. Tästä löydät perustietoa. 

MEKANIIKAT / TAIDOT / LAJIT

TARKEMMAT TAIDOT JA LAJIT TULOSSA MYÖHEMMIN!

Taidoilla hahmot voivat tehdä erilaisia asioita, kuten käsitellä aseita, valmistaa ammuksia tai lääkkeitä ja antaa ensiapua. Taidoilla on yleensä merkitystä etenkin hahmon omalle yhteisölle, koska he saavat taidon avulla itselleen kauppatavaraa tai voivat tarjota palvelua. On suositeltavaa, että yhteisössä ei ole kaikkia taitoja saatavilla - näin luodaan luonnollisesti vaihtokaupan tai kaupan kautta peliä yhteisön ulkopuolelle. Mikäli peliin saa kirjoittaa itse oman hahmonsa, voi pelaaja valita hahmonsa taidot ohjeiden mukaan. Mikäli hahmot ovat valmiiksi kirjoitettuja, niille on määritelty valmiiksi taidot. Taitojen maksimimäärä riippuu hahmon lajista, mutta hahmolla ei välttämättä tarvitse olla yhtäkään peliteknistä taitoa. Osalla lajeista on myös lajikohtaisia erikoistaitoja.

 

 

Pelissä on kahdenlaisia taitoja:

Opitut taidot: Ne taidot joita hahmo osaa käyttää suoraan oppimansa perusteella, esimerkiksi käyttää aseita tai valmistaa lääkkeitä.

Hetkelliset taidot: Taidot, joita hahmo voi käyttää hetken esimerkiksi luettuaan lehdestä ohjeet johonkin, käytettyään avustavia aineita tai kysyttyään neuvoa joltakulta, joka osaa taidon. Tällainen taito on käytettävissä usein vain yhden käyttökerran ajan. 

Taitoja voi olla esimerkiksi lääkkeiden valmistus, tiirikointi, lääkintä ja säteilyn havainnointi. 

VARASTAMINEN

 

Toisilta hahmoilta voi varastaa pelin aikana tavaraa, jotka on jätetty selvästi esille yleisille pöydille tms. Älä kuitenkaan varasta mitään selvästi off-game -tavaraa, kuten lääkkeitä, lompakkoa tms. tai mitään kenenkään teltasta / nukkumapaikasta. Muista, että varastamisessa hauskinta on jäädä kiinni, joten leveile ryöstösaaliillasi kovaan ääneen, pidä sitä näkösällä, lavasta joku muu syylliseksi jne. Palauta varastamasi tavarat niiden oikeille omistajille larpin jälkeen tai toimita ne löytötavarapöydälle.

 

 

HUUMAUSAINEET

 

Pelissä huumausaineina käytetään makeisia, kuivattuja hedelmiä, värillisiä nesteitä ymv. Nämä määritellään tapauskohtaisesti ja kuvataan erillisessä ohjeessa, jonka pelaaja saa aineen mukana joko suullisesti tai kirjallisesti. Kaikkiin huumausaineiden vaikutuksiin eläydytään asiaankuuluvasti.

Mikäli teet itse huumausaineita hahmosi käyttöön, merkitse pakkaukseen aina sisältö ja vältä yleisiä allergeeneja. 

Esim. PÖHINÄPASTILLIT (eukalyptuspastilli) Vaikutus: piristää, >3 kpl myrkytystila

PELIOHJEET

 

Mikäli löydät peliohjelapun ja olet jo esim. tarttunut esineeseen jossa se on, olet peliohjeen mukaisen vaikutuksen alaisena, etkä voi enää kieltäytyä lukemasta peliohjetta. Peliohjeen voi löytää esimerkiksi laatikon sisältä tai juomansa tuopin pohjasta. 

SÄTEILY - UUTTA!!

 

Säteilyä merkitään pelissä UV-hohtoisella oranssillakeltaisella ja vihreällä, sekä samanvärisillä ei-uv-hohtoisilla savuilla. Mitä enemmän savua, mönjää, kangasta tai muuta hohtavaa materiaalia on, sitä enemmän alueella säteilee. Huomaa, että keltainen huomioliivi, jota saatetaan käyttää off-gamen merkkinä ei säteile. :D 

 

Pelaajilta vaaditaan varusteena UV-taskulamppu. Valoisassa neonvärit näkee paljaallakin silmällä, mutta yöaikaan tai hämäriin rakennuksiin tai laatikoihin kurkkiessa pelaaja voi uv-valolla tarkistaa onko alueella säteilyä. Mikäli hahmolla on taitona säteilymittarin käyttäminen, hän voi säteilyä havaitessaan vielä perääntyä ja selviytyä säteilyvauriotta, mikäli ei astunut vielä taloon sisään, ronkkinut laatikon sisuksia ym. Mikäli tätä taitoa ei löydy, pelaaja käyttää tietoa säteilystä lähinnä peliohjeen kaltaisena ohjeistuksena; pelaaja tietää että paikassa säteilee, mutta hahmo ei ja kuten peliohjeiden kunniasääntöihin kuuluu se säteilylämä otetaan vikisemättä.

 

Huomaathan, että myös jotkin otukset säteilevät, kuten hohtoghoulit. Savukranaatteja saa käyttää ainoastaan pelinjohdon luvalla sovittuun aikaan ja sovitussa paikassa. Säteilyltä voi suojautua kaasunaamarilla, chemeillä (vähän säteilyä esim. pieniä roiskeita), säteilysuojapuvulla (jonkin verran säteilyä esim. laatikonpohjalla kourallinen lähmää) tai yhdistämällä nämä kaikki (paljon säteilyä, esim. savukranu tai mökin nurkassa kokonainen säteilevä tynnyri tai seinän täydeltä lähmää).  


 

bottom of page