top of page

TIETOA PELISTÄ / ILMOITTAUTUMINEN

image.png
PDF - 14 sivua
Sisältö:
Pelin informaatiokanavat
Pelinjohdon tavoittaminen
Pelin aikataulu4
Pelipaikka
Parkkipaikat
Julkinen liikenne
Kartta alueesta
Selviytyminen - Näin varaudut
Turvallisuus ja pelaajan vastuu
Löytötavarat
Pelinjohto suosittelee
Pakkauslista

 
Pelipaikkana toimii Vihtijärven pelialue. Paikalle ei kulje julkista liikennettä. Lähin juna-asema on Hyvinkäällä. Tapahtuma kestää pe-su. Näillä näkymin peli aloitetaan perjantaina klo 20:00 ja pelaajia odotetaan paikalle viimeistään klo 18:00. Peli päättyy la-su yönä viimeistään klo 1:00 riippuen juonien etenemisestä, jonka jälkeen on vielä aikaa afteroida halutessaan ja sunnuntaina siivotaan. Pidätämme oikeudet muutoksiin. Jokainen pelaaja on itse vastuussa omista nukkumisvälineistä, teltoista, ruoista, juomavedestä ja niiden valmisteluista. Lue lisää ylle linkatusta käytännön oppaasta! 

PELAAJAMÄÄRÄ JA HAHMOT


Peliin otetaan näillä näkymin 45-55 pelaajaa. Tässä pelissä ei ole mahdollisuus kirjoittaa omia hahmoja tai faktioita, mutta voit mahdollisesti pelata aiempaa hahmoasi jatkohahmona. Emme ole tässä aikalinjojen yhteneväisyyden suhteen mitenkään tarkkoja, hahmosi voi hyvin jatkaa elämäänsä samassa elämäntilanteessa eri kohtaan aikalinjaa. Ilmaise kiinnostuksesi tähän ilmoittautumisessa. Hahmokuvaukset ovat noin 2-8 sivua pitkiä. Osa hahmokuvauksista kirjoitetaan käyttäen apuna tekoälyä. 

ESTEETTÖMYYS

Fallout Finland järjestetään metsäolosuhteissa, eikä ole esteetön peli. Kylästä kylään vievä tie ja kylät ovat huonokuntoista metsätietä, jossa on kuoppia, juurakoita ja olosuhteista riippuen isoja mutaisia lammikoita, sekä mönkijöiden ajoratoja. Nukkuminen tapahtuu pääosin omissa teltoissa. WC-tilat ovat perus puucee -tasoa. Sähköä ei ole saatavilla, mutta mahdollisuuksien mukaan kylissä on pimeään aikaan valaistus. Välissä oleva pitkä metsätie on pimeän aikaan erittäin pimeä. 

MUUTA


Peli on K-18. Erillisluvalla (esim. pelaajalla on mukana täysi-ikäinen larppikummi, joita muuten saa Todellisuuspakolaisilta vink vink) voimme joustaa tapauskohtaisesti parilla vuodella, mikäli pelaaja kykenee selviytymään metsäolosuhteissa. 

 

Pelin aseet ovat NERFit,valo- ja ääniefektein varustetut aseet, joista ei lähde mitään irtoesineitä matkaan, sekä melee- bofferit ja -lateksit. Ei airsofteja.

 

Pelin pääasiallinen viestintäkanava on Discord. Sinulla on oltava tunnus Discordiin. Ilmoittautumalla peliin sitoudut seuraamaan Discordia aktiivisesti (noin pari kertaa viikossa) pelinjohdon tiedottaessa pääosan asioista siellä.  

Jokaisella pelaajalla on oltava mukanaan UV-taskulamppu, jota käytetään pelimekaniikkaan säteilyyn liittyen. Jokaisen on hankittava se itse ja se ei sisälly pelimaksuun. 

PELIMAKSU

Pelimaksuilla katetaan mm. pelipaikan vuokra ja lavastus, tarpeiston vuokraaminen Lavastevarasto Portaalilta,logistiikan polttoainekustannuksia, in-game baarin juomia ja muita kuluja tulitikuista tulostuskustannuksiin. Peli tehdään yhteistyössä Todellisuuspakolaiset ry:n kanssa ja osa pelin budjetista on varattu yhdistyksen, sekä yhdistyksen Lavastevarasto Portaalin pyörittämisen kuluihin ja toiminnan kehittämiseen, jotta meillä on valmiudet tehdä teille lisää larppeja! Jos oikein hyvin händläämme budjetin pelinjohto saa vielä emotional support -pitsut kun homma on kasassa! 

 

Edellisen FF-pelin budjetista hankimme myös käyttöömme (ja Lavastevarasto Portaalille muidenkin vuokrattavaksi) hyvälaatuiset radiopuhelimet, jotka helpottivat pelin pyörittämistä huomattavasti! Näistä radiopuhelimista osa maksettiin pelaajien pelimaksuista ja osan sponssasi Todellisuuspakolaiset ry. Tätä edelliseen peliin hankimme monikäyttöiset Nuka-Cola -pullot etiketteineen ja laatikollisen säänkestäviä julisteita pelipaikan lavastukseen, joista olemmekin aina saaneet hyvää palautetta! Kiitos kaikille tämän mahdollistamisesta, olemme erittäin kiitollisia! 

 

Tällä kertaa suuntaamme katseemme kohti peräkärryä, joka tulisi muidenkin larpinjärjestäjien käyttöön Portaalin kautta, mutta auttaisi myös meitä joka-fallouttisessa peräkärryrallissa, jossa enemmän tai vähemmän kisaamme aina aikaa vastaan, että ehdimme palauttaa vuokrakärryn ajoissa! :D 

Keräämme osana kaikkia Todareidenn larppeja tänä vuonna peräkärryyn rahaa ja jatkamme tarvittaessa ensi vuonna. Heitä siis isompi pelimaksu kehiin, mikäli haluat tukea meitä tavoitteessa!  

Jokaiseen pelimaksuun kuuluu pääsy peliin ja kaksi juomaa (Nuka-Cola / Jaffa Fuusio / Viski (savutee + omenamehu) / Vodka (tonic -vesi) / ??? Raatosuon baarista. Juomien valikoima vaihtelee ja saattaa vähentyä pelin loppua kohden. 

Holvihiippari    45€

Tarkoitettu tiukemmassa taloudellisessa tilanteessa oleville. 

Kuolonkynsi    65€

    Peruspelimaksu.  

Liejulurkkikuningatar   85€

Tällä tuet meitä ekstran verran lisää! Ekstra auttaa meitä toteuttamaan peliin lisää sisältöä, hienompaa proppausta ja tukee Todellisuuspakolaiset ry:tä ja Lavastevarasto Portaalia! 

 

Huom! Pelimaksun voi maksaa kahdessa osassa. Tähän tulee ohjeet pelimaksumeilin mukana. Mikäli pelimaksua ei makseta, emmekä ole saaneet sinua kiinni kaksi viikkoa eräpäivän jälkeen, tiputamme sinut automaattisesti pelistä pois. Mikäli emme saa sinua kiinni Discordista, meilistä, emmekä tekstiviestillä viikon kuluessa koska tahansa pelimaksun eräpäivästä pelipäivään asti, tiputamme sinut pelistä (emme ota huvin vuoksi yhteyttä, ainoastaan jos meillä on tärkeää asiaa tai mikäli kontaktisi eivät ole saaneet sinua kiinni yrityksistä huolimatta). Pelimaksua ei palauteta mikäli joudut peruuttamaan tai sinut tiputetaan pelistä, mutta voit yrittää löytää varapelaajan tilallesi ja pyytää häneltä maksua. 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu peliin tästä.(Linkki toimii, kun ilmo avautuu!)

 

NPC-ilmoon tästä! 

Ilmoittautuminen tapahtuu täyttämällä ilmoittautumislomake määräpäivään mennessä. Saatamme joutua tekemään pelaajavalintoja, mikäli peliin hakee enemmän pelaajia kuin peliin on paikkoja. Tällöin kiinnitämme huomiota erityisesti ilmoittautumisen sisältöön ja hahmotoiveisiin. Mitä enemmän annat meille infoa, sitä helpompi meidän on löytää juuri sinun toiveisiin sopiva hahmo! Myös ensikertalaisia valitsemme mieluusti peliin, tervetuloa kokeilemaan larppaamista! Mikäli et ensikertalaisena ihan hahmota ilmolomakkeen kysymysviidakkoa, kerro meille erityisesti siitä minkälaisia teemoja haluaisit ja et haluaisi päästä kokemaan pelissä ja mikä ryhmittymä inspiroi eniten. 

VIITTEELLINEN AIKATAULU

Ilmoittautuminen: Maaliskuu

Pelaajavalinnat: Huhtikuu

Hahmojen lähetys pelaajille: Touko - Kesäkuu

Pelaajamaksun maksaminen: Touko - Kesä

SISÄLTÖVAROITUS

 

Tässä pelissä kohtaat pelinsisäisessä fiktiivissä todennäköisesti about kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Postapokalyptinen maailma on julma ja raaka. Emme kuitenkaan hyväksy seksuaalista väkivaltaa (taustatarinoissa voi olla pelaajan niin halutessa ja näin ollen se voi tulla pelissä keskusteluissa esille, mutta ei osana hahmojen pelinaikaista fyysistä toimintaa), emmekä ulkonäön, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ymv. kommentoimista negatiivissävytteisesti. Tästä poikkeuksena ulkonäköön liittyvät kommentit, joista olet sopinut etukäteen toisen pelaajan kanssa tai pelin maailmaan erikseen speksatut asiat, kuten kalmoihin (ghouleihin) kohdistuva viha. 

Pelissä on läsnä myös hahmoja ja ryhmittymiä, joissa on äärimmilleen vietyjä poliittisia suuntauksia ja kyseenalaisia näkemyksiä. Toivomme kaikilta ymmärrystä siitä, että yksikään pelaaja tai pelinjohdon jäsen ei edusta näitä poliittisia suuntauksia omassa elämässään, vaan ne ovat osa tätä fiktiivistä vaihtoehtotulevaisuutta ja tärkeä osa pelin kokonaisuutta, jossa on edustettuna sekä mustaa, valkoista, että paljon harmaan sävyjä, jotka on tarkoitettukin pureskeltaviksi jälkikäteen! 

Ks. kohdasta "Säännöt" lisätietojahuumausaineista ja fyysisestä kosketuksesta. 

 

 

Pelissä saatat kohdata muiden hahmoissa, keskusteluissa tai juonissa mm. seuraavana listattuja asioita (voit käyttää listaa apunasi kirjoittaessasi ilmoittautumista ja miettiessäsi mitä et toivo hahmosi sisällöksi). Huomaathan, että voit koska tahansa katkaista epämiellyttävän tilanteen turvasanalla sanomalla “turvasana” tai poistumalla paikalta off-game -nyrkki otsalla. Katso turvasanasta lisätietoja kohdasta "Säännöt". 

 


 

Abortti, keskenmeno Aggressiivinen käytös Alaisena oleminen Alastomuus (pidetään vähintään alushousut jalassa, thanks!) Alentava puhe Alistaminen tai alistettavana oleminen Alkoholi (propattu tai oikea) Alkoholismi Allergeenit esim. pähkinät Ateismi Dramaattiset tilanteet Epäonnistuminen Epätasa-arvo Ero Flirttailu Fyysinen rajoittaminen (paikoilleen sitominen, raajan vammautumiseen eläytyminen) Fyysinen rankkuus (pitkät kävelymatkat, taakan kantaminen) Fyysinen väkivalta Henkinen väkivalta Huomion keskipisteenä oleminen Huumeet (propatut, esim. karkkipastillit, joilla on peliohjeellinen vaikutus) Huutaminen, voimakkaan äänen käyttö Hylkääminen Hyväksikäyttö (hahmon taustatarinassa) Häviäminen Ihmiskauppa, orjuus Johtajana oleminen Juonittelu Jännitys Kastuminen Katumus Kauhuelementit Kiinnipiteleminen Kiristäminen Kirkkaat, välkkyvät valot Kiusoittelu Korvien,silmien, nenän tai suun peittäminen Kosketus Kovat äänet Kuumuus Kylmyys Lapsen menetys Lapsettomuus Liha, eläinperäiset tuotteet Liikunta, liikunnallisuus Luokkaerot Läheisen menettäminen Magia, taikominen, yliluonnollisuus Manipulointi Mielenhallinta Mielenterveysongelmat Misogynia/Misandria - Naisviha/Miesviha  Moraaliset haasteet Mysteerit ja aivopähkinät Natsit (hahmoina tai aatteena) Nimittely Nöyryyttäminen Oikea työnteko, ei sen larppaaminen esim. ruoanlaitto Oman hahmon kuolema pelissä (vain jos pelaaja itse päättää) Pakkomielteet Palveleminen Palvonta Petturuus Pettymys Pettäminen Politiikka, poliittiset aatteet Porno ja seksin myyminen Päihderiippuvuus Rahaongelmat/velat Rasismi Raskaus, vahinkoraskaus Riitely Rikollisuus Rituaalit Ruoan tai veden puute Sairastuminen Sairaudet Salaisuudet Savukoneen savu Seksismi Seksuaalisuus Seksuaalivähemmistöt Seksuaalinen väkivalta (hahmojen taustamateriaalissa tai puheissa, ei pelin aikana konkreettisena) Selkäänpuukotus Simuloitu väkivalta (todistaja, kohde, tekijä) Sotkeminen, sotkeutuminen Stereotypiat Syrjintä Syyllisyys Syöttäminen, juottaminen Sääntöjen noudattaminen Teräasepropit Teräaseet (puukko, ei aseena pelissä vaan off-game -työkaluna) Tuliasepropit (NERF) Tunteettomuus Uhkailu Uhkapelaaminen Uskonnollisuus Vaikea maasto Valtapeli Vammautuminen Vanhemmuus Vastuu Veri, gore, ruumiinosat Viha Vihamielinen puhe Vihatun hahmon pelaaminen Yön aikainen peli, unen puute Ääriuskovaisuus

bottom of page