top of page

HAHMOT

Tältä sivulta löydät hahmojen lyhytkuvaukset eli lyhärit. Lyhäreistä käy ilmi vain hyvin pintapuolinen kuva hahmoista ja heidän roolistaan osana yhteisöä. Siksi onkin hyvin tärkeää, että kerrot ilmoittautuessasi minkä tyylistä peliä toivot ja mitkä teemat taas eivät kuulu suosikkeihisi, niin löydämme sinulle parhaan hahmon salaisuuksineen päivineen! Ota vaikka kynä ja paperi viereen lukiessasi näitä läpi ja ota ylös mieleen nousseet ideat ja ajatukset, niin voit käyttää niitä ilmoa täyttäessäsi.

Lyhärit eivät noudata täysin samaa kaavaa keskenään, koska olemme antaneet hahmokirjoittajille vapauksia kirjoittamisen suhteen. Hahmoista löytyy teemoja ääripäästä toiseen, mutta otathan huomioon, että emme hyväksy kyseenalaisia teemoja pelin ulkopuolella. Ne kuuluvat ainoastaan larpin fiktiivisiin hahmoihin, joiden puitteissa pääsee tutkimaan ja osittain myös parodisoimaan kyseisiä ääri-ilmiöitä. Kaikenlainen syrjintä ja vihapuhe pelin ulkopuolella saattaa johtaa tapahtumasta poistamiseen. 

UUDET SOSIALISTISET NEUVOSTOTASAVALLAT

USN on pahassa paikassa koko Raatosuon kylän evakuoiduttua Nova Petroskoille raiderien vallattua heidän oman kylänsä. Tutkimukset on kuitenkin pidettävä käynnissä ja joku roti ihmisten kesken. Onneksi Tasavalta tuntuu ottaneen myös vastuuta poikkeustilanteesta ja toisaalta tämä on loistava tilaisuus näyttää kaikille miten mainiosti systeemi toimii! 
 


Grigori Sokolov/Grisha Sokolova


“Fasistit ja kapitalistit turvautuivat meidän apuumme kun he eivät sitä muualta saaneet. Juuri siksi kommunismi voittaa - me olemme jo tottuneet pärjäämään omillamme!”
Puna-armeijan luutnantti, jolla on kokemuksia niin taistelukenttien kauhuista kuin neuvostojärjestelmän kankeudesta. Tämänhetkinen tilanne on hänelle lähinnä yksi sekasotku lisää - vaikka yhteistyö vieraiden ryhmittymien kanssa onkin täysin uutta. Sokolov tekee parhaansa pitääkseen omat alaisensa ja kyräilevät liittolaisensa aisoissa. Sisäisestä hajaannuksesta hyötyvät vain raiderit ja muut sosialismin viholliset. Alaistensa keskuudessa pidetty komentaja.

 


Anton Rostov/Anna Rostova


“Henkilötiedot, matkustusasiakirjat ja matkanne syy - ilman niitä tästä portista ei ole tulemista!”
Nuori sopimussotilas, jonka piti kotiutua jo kuukausia sitten. Haaveet kotiinpääsystä kaatuivat Raatosuon valtaukseen ja sen jälkeiseen kaaokseen. Lojaali ja velvollisuudentuntoinen nuorukainen otti selviytymiskeinokseen työtehtäviensä jatkamisen pysyäkseen järjissään - luovuttaminen ei ole neuvostosotilaalle soveliasta.


Juri/Julija “Molotok”


“Aloit haastaa riitaa - ensimmäinen virhe. Jatkoit vaikka käskin lopettamaan - toinen virhe. Olen jo noussut ylös - en salli sinun tehdä kolmatta virhettä….”
Sotasankari ja upseeri - tai ainakin  olisi voinut olla. “Vasarana” tunnettu entinen erikoisjoukkojen sotilas suorittaa velvollisuuttaan puolueelle kaukana taistelukenttien kunniasta. Päivät kuluvat nuorempia kouluttaen ja kylää suojellen, illat kunnian päiviä muistellen vodkapullon äärellä ja korttia läiskien. Ei selvästi pidä Valkoisten läsnäolosta - ilmeisesti hänellä on jäänyt jotain hampaankoloon…

Proppivaatimus: Iso bofferi- / lateksileka

 


Oleg Kamarov/Olga Kamarova


“Asiakirjanne leima on kulunut - voin laittaa uuden, mutta se maksaa kaksi ylimääräistä korkkia. Valituksen laatiminen on toki ilmaista - onko teillä kahta ylimääräistä viikkoa?”
Toista kauttaan suorittava sopimussotilas. Selvästi leipääntynyt työhönsä ja purkaa turhautumisensa asiakkaisiin - hänen ollessaan työvuorossa portilla asiakirjoista löytyy lähes aina puutoksia ja virheitä. 


Andreas/Anika “Serp”


“Löysin nämä ammukset hylättynä. Niiden omistajalla oli ilmeisesti huonoa tuuria - oli ampunut itseään selkään. Hän siis tuskin tarvitsee niitä enempää kuin me?”
Neuvostoporukan yleismies, tavaran ja tietojen hankkija. Huumorintajuinen ja rehvakas, vähän kuin parhaan ystävänsä Molotokin vastakohta. “Sirppi” ei juuri puhu menneisyydestään - hänen puheissaan kuitenkin toistuvat menneisyyden virheet ja uusi mahdollisuus, josta hän kertoo kokevansa olevan  kiitollisuudenvelassa valtiolle. 

Proppivaatimus: Bofferi- / lateksisirppiViktor Baranov/Viktoria Baranova


“Tämä hoito on kokeellinen ja kuolet ehkä siitä huolimatta - mutta saamasi säteilyannoksen perusteella voit kysyä itseltäsi, onko sinulla enää hävittävää?”
Valtiollisen Tiedeakatemian Tutkijatohtori joka on erikoistunut ihmisen biologiaan. Tutkinut aiemmin Raatosuon alueella pitkäaikaisten säteilyaltistusten ja ympäristömyrkkyjen vaikutusta sukupolvien yli. Nyt hän käyttää tietämystään säteilysairauksien ja myrkytysten hoitamiseen. Luonteeltaan utelias ja ennakkoluuloton - tieteen nimissä on joskus perusteltua rikkoa totuttuja kaavoja!


Sergei Fukov/Selja Fukova

“Kyllä minä tiedän mitä minä teen - savu kuuluu asiaan, toveri… EI, ÄLÄ HENGITÄ SITÄ!”
Nuorempi tutkija, joka on erikoistunut kemiaan ja lääketieteeseen. Suunnitteli alunperin alueen vesivarantojen puhdistamista kemiallisin keinoin, mutta tutkimustyön katkettua valmistaa lähinnä lääkkeitä vähäisistä raaka-aineista. On haluton jakamaan tietoa muiden ryhmittymien kanssa - Valtiollisen Tiedeakatemian tutkimustyö on salaista ja sen saavutukset eivät kuulu ulkopuolisille!

NORD-REPUBLIKKEN

Pohjoinen Tasavalta yrittää parhaansa mukaan pitää pakkaa kasassa ja keksiä ratkaisuja eritasoisiin tuholaisongelmiin alueella. Hädän hetkellä yhteistyökumppaniksi soveltuu myös USN ja he ovat yhdessä saaneet kylän toimimaan suhteellisen nopeasti kohtuullisella tasolla, vaikka NR on se, jolle jää Valkoisten ja USN:n erotuomarina toimiminen. 


S. Tramt


“Tasavallalla on vain yksi suunta kukoistukseen ja jos muut eivät tee sitä, niin MINÄ teen!”
Valtuutettujen tehtävä on ennen kaikkea olla demokratian ja sivistyksen airut ja toimia diplomaattina Tasavallan ja vähemmän sivistyneiden yhteisöjen kanssa. Tramt unohti tämän leikkiessään sotapäällikköä ja johtaessaan joukkojaan taistelusta toiseen. Nyt hän saa maksaa röyhkeydestään Raatosuolla, jossa ilmasto on raakaa ja juuri sopivaa hänen kaltaisilleen hirmuille. Hän saa opetella alusta asti mitä Tasavallan diplomatia ja sillanrakennus tarkoittaa, halusi tai ei. Tiukka ja vaativa, mutta yleisesti pidetty. 

 


D. “Pirulainen” Jevel


“Suo käteni olevan tänään vakaat, sihtini tarkka ja jalkani nopeat. Ja jos pahin minulle tapahtuu, anna minulle anteeksi.”
Jo yksi nuoli voi kaataa vahvimmankin ja sinun kohteisiin on osunut useampi. Sinun nuolesi ovat pirulaisia, uppoavat syvälle ja tuhoavat vaikka panssarivaunun, puhumattakaan sitä saattaneista sotilaista. Usko pois, juttu on tosi, olethan oikea piru jousen kanssa, siitä lisänimi. Tuliaseet ja muut oudot aseet ovat liian äänekkäitä ja liian arvaamattomia. Jousi ja veitsi ovat ainoat mitä kaipaat. Pirulainen voi kuvata olemustasi, mitä tulee esimiehiisi, miksi muuten he olisivat käskyttäneet sinut Raatosuolle samoomaan metsiä ja loputtomia rämeitä, joissa kuljet kuin olisit syntynyt niihin. Onneksi sinulla on tiedusteluparisi ja kuten sanotaan, piru pirun tuntee.

Proppivaatimus: bofferijousipyssy

 


A. Trupper


“Niin kauan kuin minä seison tässä, muut ovat saalis… ja minä saalistaja.”
Tarinoissa tiedustelijoiden veteraanit ovat pelättyjä ja kaikkien ihailemia aaveita, jotka kulkevat kuin varjo metsissä jakaen oikeutta rikollisille. Mutta sinä et ole veteraani, tavallinen tiedustelija vain, joka otti omaa aikaansa ja kärsii nyt rangaistustaan tässä peräkylässä. Täältä ei ihailua saa osakseen, työtä ja vaaroja vain. On rajoja vahdittavana sekä ryöväreitä ja kalmoja tarkkailtavana. Parisi Pirulaisen kanssa olette Tasavallan silmät ja korvat ja mikäli se sinusta on kiinni, myös viimeiset selviytyjät jos tilanne siihen menee.

 


P. Orion


“Syö tämä. Se ei paranna haavaasi eikä välttämättä helpota oloasi. Mutta syö se silti.” 
Tasavallan lääkärinä ei aina ole helppoa, varsinkaan kun resurssit ovat loppu ja naapurissa olevat ryövärit hengittävät niskaan jatkuvasti. Olet kuitenkin valasi vannonut ja menet sinne missä sinua tarvitaan. Liekö rangaistus vai kohtalo joutua Valtuutettu Tramtin alaiseksi jälleen. Kyllästyitkin jo toimistossa istumiseen, Tramt sentään päästää sinut kentälle ja toiminnan keskelle. Kaikkea hänenkään ei tosin tarvitse tietää, kuten miten saat lääkkeet riittämään kaikille, vaikka ryövärien ja sumun takia huoltoyhteydet ovat olleet poikki ikuisuuden. Lääkärin vaitiolovelvollisuuteen kai tuo menisi?


H. Hummelgård


“Nu äter vi en bulle och dricker kaffe!”
Eihän tässä mikään kiire ole kun alaiset hoitavat työstäsi sen ei niin kriittisen osan. Sinä ja valtuutettu Bergenström olette ryhmänne aivot ja kulttuuri ja ratkaisette kahvihetkellä näille likaisille, yksinkertaisille sotilaille liian hankalat asiat sivistyksenne turvin. Eihän sitä ylilääkäriksi muuten pääsisikään. Toisinaan avustat myös vaativimmissa lääketieteellisissä toimenpiteissä, joihin noista hoitsuista ei ole. Valtuutettu Tramt puolestaan ryömikööt mudassa ja rähiskööt alaisineen joutomaan rosvoille ja roskasakille. Ålandin kulturellille asukkaalle moinen ei sovi ollenkaan, härregud! Joillekin tämä paikka radioaktiivisine sumuineen ja raakoine ilmastoineen on rangaistus, mutta sinulle tämä on loistava tilaisuus näyttää niille Neukuille ja Valkoisille  mallia miten Nord-Republikkenin lääkintäosasto hoitaa työnsä osaavassa ohjauksessasi! 


K. Saarinen


“Niin teillä oli mikä vikana? Mikä tuo nyt on!? Ai minunko pitäisi tietää? Ei saatana…”
Sydänkäyrien analysointi ja kehoon kertyneen sumusäteilyn mittausarvojen tarkastelu ovat jokapäiväistä työtäsi. Kuten on myös ihmisten parsiminen kasaan leikkaussalissa, kentältä tulevien ihmisraunioiden elossapito, puhumattakaan loputtomasta määrästä lomakkeita täynnä termejä, joista et ymmärrä mitään. Oikea alasi nimittäin on tutkija, mutta sinut määrättiin lääkäriksi, kun toinen alueen lääkäri estyi toimestaan. Korjaisit paremmin sumunkerääjää tai tutkisit neuvostotiedemiesten kanssa mutaatioita ja kalmoontumista, mutta käsky kävi, joten mitä sitä valittamaan työnkuvasta. Vaikka veri ja ihmisten kärsimyksen seuraaminen vierestä eivät kuulukaan suosikkeihisi. 

 


B. Bergenström


“Det är ingen brådska.” 
Raatosuon asukkaiden evakuoiduttua ja Nord-Republikkenin menetettyä otettaan alueesta, on sinut lähetetty palauttamaan järjestys yhdessä karkean valtuutettu Tramtin kanssa. Tramt kokee alueen rangaistuksena röyhkeydestään, sinä taas mahdollisuutena uuteen kasvuun. Ryövärit ovat tottakai problematisk, mutta kyllä Tramt jotain keksii sinun ja Hummelgårdin keskittyessä tärkeämpiin pointteihin kehitystä koskien. Jos sinulta kysytään Tramt saa käyttää työssään koviakin keinoja niin kauan kuin ei häiritse diplomaattisia velvollisuuksiasi ylilääkäri Hummelgårdin kanssa. 

VALKOISET


Valkoiset ovat todella ikävässä tilanteessa, heidän kun tulisi kumarrella jotain kommareita! USN voi tarjota turvapaikan tappavalta joutomaalta ja jakaa nuotionsa ja ruokansa, mutta ei se nyt sitä tarkoita, että heitä tulisi kohdella tämän paikan presidentteinä ja keisareina...kai? 


J. Ahtola


“Karjala takaisin ja Suomi nousuun, tämä on päivän käsky!”

Valkoisten suuri ja mahtava johtaja! Tuleva Mannerheim ja Kekkonen! Tai ainakin omasta mielestään. Puheiden retoriikassa kaikuu jatkuvasti koti, uskonto ja isänmaa eikä juuri muulle olekaan tilaa, paitsi jatkuvasti toistuville baari-illoille, joihin kuluu yllättävän paljon niin henkilökohtaista kuin Valkoisten omaakin virkistyskassan sisältöä.  Täytyyhän meidän muistaa, että onhan alkoholismi myös yksi suomalainen kansanperinne ja perinteitä kuuluu kunnioittaa! Tämä ei kuitenkaan vähennä rautaista, mutta isällistä johtajan asemaa millään tavoin! 

 


J. Väinölä


“Yhtenä suomalaisten rintamana puhdistamme tämän maan syöpäläisistä, jotka uhkaavat kauniin valtiomme rippeitä!”
Muutama vuosi sitten Valkoisiin liittynyt nuori fanaatikko, josta on hyvin nopeasti muotoutunut oman elämänsä Joseph Goebbels. Hän on harras suomalaisuuden ja vain puhtaan suomalaisuuden kannattaja, jolle mytologia ja kansantarut ovat äärimmäisen tärkeitä! Kovaääninen, röyhkeä ja aggressiivinen Valkoisten sanoman levittäjä, jonka väitetään nukkuessaankin suoltavan jatkuvalla syötöllä propagandaa. Ainoa syy, mikä pitää hänet jotenkin kurissa on paperin ja muiden tykötarpeiden rajallinen määrä. Luoja meitä armahtakoon jos hän ikinä löytää painokoneen… 

 


Tomppa 


“Toverillisuus on hyvästä, onhan se toimivan yhteishengen ydin.” 

Jos kaikki suomalaiset ihanteet voisi tiivistää henkilöksi niin sanakirjassa tämän määritelmän kohdalla olisi Tompan naama. Tämä jätkä suorastaan hohtaa erittäin vahvaa maskuliinisuutta sekä miesmäisyyttä ja edustaakin Valkoisten ideaalin taistelijan kultastandardia. Vahva, lojaali, täysin suomalainen ja järkkymätön monoliitti, joka ei antaudu tilanteessa kuin tilanteessa. Tai näin ainakin Valkoiset ja heidän kannattajansa näkevät Tompan, mutta monelle muulle tulee enemmän mieleen ennen sotaa julkaistujen Tom of Finland homoeroottisten lehtien kansikuvat. Tätä käsitystä ei auta yhtään Tompan muotoja myötäilevä uniformu ja hieman lähentelevä puhetyyli. Propagandakoneisto tietenkin yrittää tukahduttaa moiset väitteet, mutta hyvin vaihtelevin tuloksin.  

 


S. Siipponen 


“Olen rasisti, sadisti ja fasisti, siitä minä nautin.”

Mutantit, kalmot ja kaikenmaailman ulkomaalaiset perkeleet ovat taas tulleet pilaamaan rakkaat kotikonnut, eihän tällaista silmille hyppimistä tule katsoa hyvällä! Toverisi Salorannan kanssa muodostatte jo kylillä turhankin tunnetun puukkojunkkarikaksikon, jolle ei kannata ryttyillä ellei halua löytää itseään lähimmästä ojasta. Päivä ei ole päättynyt hyvin jos vähintään yksi mutantinpaskiainen ei ole saanut turpaansa.L. Saloranta


“Päivää, onko teillä hetki aikaa puhua politiikasta?”

Onko täällä joku edustamassa kyseenalaisia poliittisia aatteita? Ei se mitään, asiantuntija on paikalla erottamassa jyvät akanoista. Siinä missä taistelijaparisi Siipponen pistää porukkaa pinoon hyvinkin mututuntumalla niin oma alasi vaatii enemmän tarkkaavaisuutta ja hienovaraisuutta. Väärien poliittisten mielipiteiden kitkeminen on kuitenkin työ, jossa pelkkä puhdas väkivalta ei aina tuota toivottua tulosta. Satunnainen raideri vahingossa nimittikin sinua Valkoisten komissaariksi, melkein menettäen tästä kielensä. Vaikka liikanimesi neuvostovivahde aiheuttaa aina sen kuullessasi lievän raivoreaktion niin se on  eittämättä hyvin osuva.  

 


R. Lahtinen


“Oletko radiomies vai rasisti? Ehkä vähän molempia, siksi olenkin radisti!”

Teknologian kanssa näpertämiseen taipuva kaveri, joka myös toimii paikallisena radistina. Pitää itseään kuitenkin huomattavasti kätevämpänä kaverina kuin oikeasti on ja usein lähikulkijat pääsevätkin nauttimaan epämääräisen kiroilun kuorosta, kun jonkin laitteen piiri on taas vaihteeksi pamahtanut naamalle. Jatkuva teknologian oikkuilu on herättänyt sinussa moninaisia pohdintoja, joiden tuloksena kyseessä ei voi olla mitään muuta kuin liian suurten negatiivisten energiavirtojen aiheuttamaa epätasapaino. Syypää näihin negatiivisuuksiin täytyykin saada puhdistettua, hinnalla millä hyvänsä! 

 


T. Partanen


“Mie taijon kuule maukkaan sopan, vaikka pelkästään perunast, vedest sekä puhtaasta tuskan hiest!”

Onko sinulla nälkä? Kaipaatko muonaa tai vaikka haluatko kuulla päivän paskimman vitsin? Noh,  tämä ronskikätinen kaveri, jonka hygienian taso herättää enemmän kysymyksiä kuin haluaisi rehellisesti tunnustaa, hoitaa homman kuin homman! Pienet epäpuhtaudet eivät kuitenkaan näytä häntä kokin työssä haittaavan eikä kyllä juuri hänen ruokiaan syöviäkään; yleensä vain kerran viikossa joku joutuu sairastupaan vatsaoireiden takia, mikä on kuulemma yleisen tulkinnan mukaan sallittava virhemarginaali. 

KYLÄLÄISET / RAATOSUON SIVIILIT

 


P. Vainio


Raatosuon taitavin mekaanikko ei lannistunut, vaikka menetti koko pajansa raiderikylälle - päinvastoin, hän tuntui innostuvan entistä enemmän! Vainion on nähty puuhailevan jonkin oman projektinsa parissa, josta hän mieluusti juttelee muille niin kauan kuin he vain jaksavat kuunnella, mutta töitä riittää myös aseiden ja panssarien korjaamisessa nyt kun asiakaskunta on laajentunut ja lähiseutujen radioaktiivinen usva tuntuu hajottavan sotilaiden ja siviilien välineistöä ennätystahtiin. 

 


V. Taivainen


Jumala koettelee lapsiaan näinä aikoina, mutta Taivainen pitää huolen siitä, että kaikkien tie taivasten valtakuntaan pysyy avoinna! Rippituoli on avoinna synninpäästöön ja aneita ostamalla yläkerta peittää silmänsä, vaikka välillä julmuuksia harjoittaisitkin. Taivainen on pidetty pappi yhteisössään ja tärkeä tasapainon ylläpitäjä etenkin Valkoisten keskuudessa, joista yksikään ei välitä puhua psykologille (lukuisista) ongelmistaan. 

 


K. Kalliola


Kalliola muistetaan Raatosuon baarin sieluna, joka järjesti siellä paljon erilaisia tapahtumia. Jonkin aikaa Kalliola jatkoi tehtäviään Las Raatosuolla, kunnes eräänä päivänä hänet löydettiin sekavana harhailemassa Nova Petroskoin läheltä. Kukaan ei tarkalleen tiedä mitä tapahtui, mutta tapaturman jälkeen Kalliola ei ole ollut entisensä, vaan vetäytyy omiin oloihinsa ja kieltäytyy keskustelemasta juuri kenellekkään.

 


S. Pellontausta


Ennen raiderien tuloa Pellontausta oli Raatosuon varakkaimpia asukkaita peltojensa runsaasta sadosta johtuen. Raiderien tuhottua hänen elinkeinonsa ennen niin rempseä ja hyväntuulinen Pellontausta katkeroitui. Nykyään hänet löytää joko baarin nurkkapöydästä tai uudelta kasvimaaltaan puuhastelemasta uuden mystisen projektinsa kanssa, josta kai kuvittelee rikastuvansa.

 


J. Sammakko


Kukaan ei muista Sammakon saapumista Raatosuolle, mutta ei hän vielä kovin pitkään ole alueella pyörinyt. Oli miten oli, Sammakko työskentelee Raatosuon baarissa tarjoilijana ja hyvin usea on huomannut pitävänsä hänestä ja on kenties tullut kertoneeksi hänelle enemmän asioita kuin olisi ollut tarvetta. Etenkin kyläyhteisön hyljeksityimmät ovat tuntuneet löytäneen ystävän Sammakosta.

 


Kuningas


Eräänä aamuna kylä heräsi meteliin, joka oli lähtöisin tästä pröystäilevästi pukeutuneesta kalmosta, joka julisti olevansa alueen Kuningas ja saapuneensa varoittamaan kuningaskuntaansa Lordi Kaunisnaaman hyökkäykseltä. Yleisesti ottaen Kuningasta pidetään harmittomana hulluna, jonka jutut ohitetaan olankohautuksella, koska Kuningas on selvästi jopa kalmojen mittapuulla sekaisin, mutta vaikuttaa tarkoittavan lähinnä hyvää kaikille.

Proppivaatimus: kalmomaskeeraus

VÄKELÄISET


Väkeläiset ovat matkalla rituaalin vuoksi, mutta eksyivät kenties vähän pahaan paikkaan. Ovatko he tuhoon tuomittuja vai onko heistä avuksi alueen kinkkiselle tilanteelle? Väkeläisten kirjoituksen apuna käytetään Tarot-kortteja. Kirjoittaja arpoo jokaiselle hahmolle oman kortin ja käyttää sen merkitystä pohjana hahmokirjoitukselleen. Huom! Väkeläiset eivät käytä tuliaseita. 

 


Virvatuli


Hetkesi on vihdoin koittanut! Olet odottanut koko ikäsi, että pääset näyttämään kykysi ja hyödyllisyytesi heimossa. Sinut lähetettiin aikuistumisriitille muutaman heimosi jäsenen kanssa. Vaikka olet innoissasi tehtävästäsi, olet myös suuren valinnan äärellä: tuleva tekosi määrittää oman paikkasi heimossa. Mihin rooliin sinä kuulut heimossa ja mikä tärkeintä, mikä teko osoittaisi sen muille?
Tarot-kortti: Tuomio (Päätöksenteko, anteeksiantaminen, uudelleensyntymä)


Äkäätär


Elämä on ollut sinulle melko suotuisa. Viitisen vuotta sitten aikuistumisriitissäsi osoitit vahvaa taitoa ja kutsumusta parantamiseen, joten sinusta tuli yksi heimonne taidokkaista parantajista. Sydämesi sykkii intohimosta auttaa muita parantavien yrttien avulla, mutta silti sinua kiinnostaa myös väki ja sen kanssa kommunikointi. Sinusta tuli heimonne henkitietäjän Lievon oppilas, koska osoitit poikkeuksellista taipumusta myös tietäjäpuolelle. Sinut määrättiin nuoremman ystäväsi Virvatulen aikuistumisriittiin, mutta et ole täysin vakuuttunut matkan tekemisestä juuri nyt. Lähdit vastahakoisesti matkaan, sillä muita parantajia ei ollut saatavilla.
Tarot-kortti: Aurinko (Itseluottamus, onnellisuus, menestys)


Lievo


Olet henkitietäjä, jonka työnkuvaan kuuluu heimon erilaiset isommat ja pienemmät rituaalit. Olet heimon apu myös väen kutsumisessa ja lepyttelyssä ja väet ovatkin sinulle työtovereita, haastajia, vihollisia sekä kumppaneita. Olet heimon kunnioitettu jäsen ja heimolaisesi pitävät sinua viisauden ja voiman lähteenä. Olet seuraamassa heimosi nuoren jäsenen, Virvatulen, aikuistumisriittiä ja valvomassa sen onnistumista.
Tarot-kortti: Torni (Tuho, järkytys, lopullinen muutos)

 


Mantu


Osaat liikkua kuin varjo metsän kätköissä ja olet aina valppaana joutomaan vaarojen varalta. Vahvuutesi näissä taidoissa tekee sinusta arvokkaan suojelijan heimollesi. Sinulla on seikkailunhalua, uteliaisuutta ja spontaaniutta, etkä pelkää astua tuntemattomaan tai seurata omia impulssejasi. Olit luonnollinen valinta, kun Lievo kokosi joukkoa Virvatulen aikuistumisrituaaliin. Tehtävänäsi on suojella tietäjäänne Lievoa, kun tämä valvoo riitin etenemistä, mutta puolustat koko joukkoa tarpeen tullen kaikelta vaaralta. 
Tarot-kortti: Narri (Uudet alut, viattomuus, luottavaisuus)


Kratti


Olet kiistatta heimonne voimakkain ja rohkein soturi, jonka taistelutaidot ovat vertaansa vailla. Sen minkä voitat muskeleissa, häviät mielenlujuudessa. Olet herkkä houkutuksille, joten mahdollisuus uhkapelaamiseen tai helpon ratkaisun saamiseen on sinulle hetkellinen moraalinen pulma. Vaadit henkitietäjäänne Lievoa ottamaan sinut mukaan Virvatulen aikuistumisriittiin, sillä kuka olisi parempi suojelija kuin sinä? Motivaationasi saattoi olla myös ripaus kokeilunhalua joutomaan vaaroihin ja vastaan tulevien asutusten houkutuksiin. Tehtävänäsi on suojella tietäjäänne Lievoa, kun tämä valvoo riitin etenemistä, mutta olet valmis uhraamaan vaikka oman henkesi puolustaessasi omaa heimoasi.
Tarot-kortti: Paholainen (Mieliteot, voimattomuus, eristäytyminen)

RAIDERIT


Raiderit valtasivat Raatosuon kylän ja nimesivät sen Las Raatosuoksi sen jälkeen kun suon säteilymäärät estivät metsissä asumisen täysin. Radioaktiivisen sumun keräimet tekevät Raatosuosta mukavan paikan asua, eivätkä nämä uudisasukkaat ole liikkumassa minnekään! Tässä listatut raiderit ovat pelaajahahmoja, tämän lisäksi kylillä asuu NPC-raidereita.


Nukkumatti


“Joka ilta kun lamppu sammuu ja saapuu oikea yö, niin Nukkumatti se nousee ja ovehen hiljaa lyö!”
Jokainen on joskus kuullut tarinoita Nukkumatista, tuosta legendaarisesta palkkatappajasta, joka lähestyy kohdettaan hipihiljaa ja vaivuttaa kohteensa lopulliseen uneen. Kukaan ei kuitenkaan uskonut tapaavansa tätä legendaa ilmielävänä, mutta niin hän vain saapui Raatosuolle sinisessä sotisovassansa. Verrattuna muihin raidereihin Nukkumatti on hiljainen, hyväkäytöksinen, eikä hänen ole toistaiseksi tarvinnut todistaa kellekkään mitään. Hyvä niin, sillä kukaan ei halua silmiänsä lisättävän hänen kokoelmaansa.


“Bleed”


Raidereiden vanavedessä Bleed avasi oman klinikkansa Las Raatosuolle. Bleed ottaa asiakkaakseen mielellään kenet tahansa, eikä veloita palveluksistaan mitään, vaan tekee työnsä rakkaudesta lääketieteeseen. Jostain syystä vastaanotolle ei kuitenkaan ole sellaista tungosta kuin voisi olettaa, joten Bleed hyötyy raiderien läsnäolosta suuresti, sillä jatkuvat turparingit ja raiderien elämäntyyli takaavat sen, että lääkärille on aina hommia.

 


Armo


Raiderikylän toinen lääkäri on saanut potilailtaan nimekseen Armo, koska harrastaa muun muassa puudutusta ja kipulääkitystä resurssien sen mahdollistaessa, toisin kuin kollegansa. Armo on pätevä työssään, mutta toisinaan miettii ovatko hänen asiakkaansa ansainneet ylipäätään elää. Kylään kuitenkin jäi asumaan sen alkuperäisiä asukkaita raiderien vallattua sen ja Armo haluaa pysyä lojaalina etenkin heille ja on valmis pitämään heidät elossa tässä sirkuksessa hinnalla millä hyvänsä. 


Naali


Naali on jäänyt tärkeään tutkimustyöhön Raatosuon kylään raiderien vallankaappauksesta huolimatta ja toimii työparina Mäyrälle, jonka työnkuvaan kuuluu säteilykeräimien ylläpito. Tämä parivaljakko säästyy rähinöistä naarmuitta, koska raiderien järjenjuoksun haasteista huolimatta he ymmärtävät sen, että säteilykeräimien hajoaminen tekisi kaikista radioaktiivista kiisseliä. 

 

 

Mäyrä

Mäyrä saapui kylään jo ennen raidereita pitääkseen säteilyä haihduttavat laitteet kunnossa. Hänen onnensa on se, että kukaan ei uskalla taittaa hiuskarvaakaan sen päästä, joka pitää nuo laitteet toiminnassa, joten häntä ja hänen työpariaan kohdellaan paremmin kuin ketään tässä kylässä! Ainakin niin pitkään, kun kyseiset laitteet toimivat… 
Luonteeltaan analyyttisen ja järjestelmällisen Mäyrän työnkuvaan kuuluu myös tutkimustyö alueella ja sen myötä yhteistyö toisen kylän tutkijoiden kanssa. 


Mama


Raiderien ronski äitihahmo, joka rakastaa kaikkia ryhmänsä jäseniä ja jota kaikki rakastavat. Porukan sykkivä sydän joka pitää huolen perheestänsä. Mama tunnetaan maailman parhaasta borssikeitosta, lämpimistä halauksista ja voittamattomasta juomapäästä. Useat ulkopuoliset ovat ihmetelleet miksi Mama on raiderien matkassa, mutta Mama tunttuu nauttivan näiden raakalaisten seurasta ja on valmis tekemään mitä tahansa perheensä vuoksi! 


J. “Kuokka” Suontakainen

Jotkut muistavat Kuokan iloisena lapsena, joka pienestä pitäen tutki Raatosuon ympäristöä seikkailuillansa ja joka ilolla lähti isänsä kanssa peltotöihin. Nyt raidereiden hyökättyä hän puolusti rakasta kotikyläänsä kuokallansa, tappoi yhden ja haavoitti toista vakavasti. Kaikki pelkäsivät nuorukaisen elämän olevan ohi tuollaisen uhkarohkean teon jälkeen, mutta sen sijaan hän saikin paikan raidereiden joukossa otettuaan vielä turparingissä voiton Nukkumatista altavastaajana. Porukan uusimpana Kuokka hoitaa ne tehtävät joita muut eivät halua tehdä, mutta ehkä tilanteeseen tulee vielä joskus muutos.

 


Ylpeys

Ylpeys on Maman ottolapsista vanhempi, joka on tottunut saamaan kaiken mitä haluaa, juuri silloin kun haluaa. Jos näin ei tapahdu sillä on seuraamuksensa, joita kukaan ei halua joutua todistamaan. Las Raatosuo on Ylpeydelle oikea paratiisi, jossa ihailijoita ja ihailtavaa riittää jokaiselle päivälle, mutta Ylpeys on löytänyt myös naapurikylän nähtävyydet ja hänet nähdään silloin tällöin sielläkin pöyhkeine olemuksineen ja joutomaastandardeihin nähden silmät sokaisevine asuvalintoineen! 


Ennakkoluulo


Maman ottolapsista nuorempi on vähintään yhtä näyttävä ilmestys kuin sisarensa, mutta häntä on vielä vaikeampi miellyttää. Ennakkoluulo seuraa sisarustaan kaikkialle, osittain rajoittaakseen hänen joutumistaan liian pahoille teille, mutta pääosin siksi, ettei halua missään nimessä jäädä paitsi mistään mielenkiintoisesta. 

 


Tuska Magáberg

Kenellä tässä rappiollisessa maailmassa on eniten tuskaa? TAITEILIJOILLA tietenkin! Tuska tunnetaan Las Raatosuon parhaimpana taiteilijana, joka joutuu hakemaan inspiraatiota milloin pullon, milloin jonkun luomisen vimman jalkoihin jääneen silmäkuopan pohjalta. Samalla kun yrittää elää inspiraation ja ailahtelevan luonteen ristiaallokossa kuten oikean taiteilijan kuuluukin, pitäisi muka olla raideriyhteisöllekin jotenkin hyödyksi, joten Tuskalla on omat bisneksensä tulilla, joista ei parane kovinkaan monelle kertoa. (Pelaaja saa itse päättää mitä taiteenmuotoa toteuttaa pelissä osana hahmoaan.)
 

bottom of page