top of page
Fallout Fin logo 2.png
  • Instagram

SEURAA MEITÄ

FALLOUT FINLAND -LIVEROOLIPELI

Kuva korkkeja.png

Sota. Sota ei koskaan muutu.

 

Alkuajoistamme lähtien ihmiskunta on taistellut resursseista, vallasta ja selviytymisestä. Suuri sota lopetti tämän kaiken ydintuhoon ja kuolemaan 2077 ja se oli ihmiskunnan loppu sellaisena kuin sen tunsimme. Valtaosa kuoli, mutta osa selviytyi maanalaisissa suojissa, kuten minä Holvissa, toiset taas luolissa ja syrjäseuduilla, kuten Raatosuon perähikiällä.

Vuosikymmenien jälkeen jollain Jumalan ihmeellä ihmiset olivat päässeet taas jaloilleen. Selviytyneet perustivat alkeellisia heimoja ja klaaneja, jotka myöhemmin perustivat kyliä ja kaupunkeja. Joutomaa valloitettiin takaisin pala kerrallaan, halusi sen mutantit ja vihamieliset otukset sitä tai ei. Uuden alun jälkimainingeissa selviytyminen oli saanut pelottavamman ja julmemman muodon kuin uskoisi.

Vanhan maailman arvot unohtaneet ryövärit, rikolliset ja murhaajat, jotka eivät sopeutuneet meidän muiden uuteen maailmaan iskivät armoa antamatta. He yhdistivät voimansa ja valtasivat ydintuhosta selviytyneiden asuinalueet oman valtansa alle. Näihin kuului lopulta myös Raatosuo, kotini ja alueen vetovoimaisin kylä, jonka asukkaat pakenivat kotiseuduiltaan Nova Petroskoille. Ryövärien julma hallinto Raatosuolla ruokkii joutomaalla vallitsevaa kaaosta ja levottomuuksia ja kauppiaat ovat alkaneet vältellä aluetta. Jo valmiiksi tukalasta tilanteestamme tuli entistä tukalampi.

Nämä väkivaltaiset ryöstöt ja elintilan valloitukset eivät tietenkään tulleet tyhjästä. Raatosuolle ja sen lähialueille alkoi hiljattain ilmestyä jotain outoa, eri tavalla radioaktiivista sumua, joka peitti maat ja myrkytti kaikki jotka sitä hengittivät. Sille altistuneet muuttuivat äänettömiksi aaveiksi menettäen ihmisyytensä sumulle. Sumun turvin nämä aaveet väijyvät varomattomia matkaajia vieden heidät mukanaan samaan hulluuteen, mistä itse kärsivät. 

Mutta kuten aina ihminen on halukas selviytymään. Minä ja muut Raatosuolta lähteneet olemme yhdistäneet voimamme Nova Petroskoin kylän kanssa. Meillä on erimielisyytemme, mutta vain yhdessä me voimme päihittää alueen murhamiehet ja pärjätä taistelussa sumua vastaan. Valloitamme vielä kotimme takaisin ja palautamme alueen entiseen loistoonsa! Tai no... niin lähelle kuin mahdollista. Vähintään selviydymme. 

Emme ole kuitenkaan yksin noita kodinkaappaajia ja lainrikkojia vastaan. Sumuisilla soilla on nähty olento, jota jopa raa’at ryöstäjät pelkäävät ja se on paljon se! Tämä suuri olento, oli se mutantti tai hirviö, ilmestyy silloin kuin sumukin ja sen pesä on tämän kuolettavan usvan keskellä. Radioaktiivisen usvan hiljaiset uhrit ja tämä olento yhdessä ovat luoneet kaikkiin alueen asukkaisiin paranoiaa.  

Tässä ankarassa ja anteeksiantamattomassa maailmassa raja ystävän ja vihollisen välillä on hämärtynyt ennenkin ja ainoa varma on taistelu selviytymisestä. Usvaa, mutantteja ja alati rikkoutuvia sumunkerääjiä vastaan kamppaillessamme minun ja muiden alueen eloonjääneiden asukkaiden on jossain vaiheessa kohdattava sumun sisällä piilevät uhat mikäli mielimme jäädä eloon ja aloittaa alusta, niin kuin ihmiskunta on aina ennenkin tehnyt.

Kuva Nuka Cola.png
 
Tulevat tapahtumat
FALLOUT FINLAND 10 - LIVEROOLIPELI

Peliviikonloppu:
2.-4.8.2024

Raatosuolla tapahtuu jotain ennenkuulumatonta. Raiderit ovat ottaneet koko kylän haltuunsa ja rauhanomaiset siviilit joutuivat evakuoitumaan Nova Petroskoille, jossa heidät otettiin avosylin vastaan heti kun muutama tarpeellinen lomake oli täytetty. Raidereilla oli siihen ihan syynsä, joku kun meni upottamaan ulkoavaruuden verilöylystä jäljelle jääneet monoliitit ja morsot suohon, josta nousi muutaman kuukauden kuluttua sellainen kosmista säteilyä pierivä abominaatio, että rehelliset raiderit eivät voineet enää lymyillä metsässä bisneksiään harjoittamassa, vaan heidän oli pakko yhdistyä ja hyökätä voimalla Raatosuon kylälle, johon oli juuri sopivasti heitä varten asennettu tuota säteilyä poistavat mööpelit! Kaikeksi onneksi he eivät ole lainkaan kohtuutonta väkeä, Raatosuo on edelleen auki kaupankäynnille ja kupposelle Nuka-Colaa, mutta vieraillessasi siellä pidä varasi!

.   .   .

Fallout Finland -pelisarja täyttää 10 vuotta! Tämän kunniaksi järjestämme pelin poikkeuksellisesti heti peräkkäisenä vuonna edelliseen nähden, vaikka yleensä olemme pitäneet taktisen välivuoden. 

 

FF10 tekee myös monta muuta uudistusta perinteiseen tyyliimme. Joitakin mekaniikkoja päivitetään tietysti testaamisen ja palautteen perusteella, mutta tämän lisäksi pelisarja kulkee tästä eteenpäin toistaiseksi aikalinjassa eteenpäin kohtuullisia loikkauksia (tässä pelissä kaksi vuotta FFZ:sta), joten voit tulla pelaamaan jatkohahmoa halutessasi! Mikäli olet pelannut aiemmissa peleissä jotakin hahmoa missä tahansa aikalinjassa (pidätämme oikeuden Lopulliseen Päätökseen®), voimme kirjoittaa sen nyt osaksi tätä aikalinjaa. 

Pelinjohto: Mira Suovanen, Aki Ilola

Hahmokirjoitus: Mira Suovanen, Aki Ilola, Santeri Kuisma, Antti Huutoniemi, Risto K.

Tuki&Turva: Jutta Koskinen

NPC-koordinaattori: Niko Räsänen

Pelaajamäärä: 45-50~

Ajankohta: 2.-4.8.2024

Faktiot: Nord-Republikken (Yhteishyvä ei vielä erkaantunut NR:stä, vaan osana sitä), Valkoiset (tulevat Suojeluskunnat), Raiderit, Raatosuon kylä, Uudet Sosialistiset Neuvostotasavallat, Väkeläiset, ???

Huom! Tässä pelissä ei ole tällä kertaa pelaajien omia faktioita juonirakenteesta johtuen, vaan kaikki hahmot ovat pelinjohdon kirjoittamia.  

_________________________________________________________________

Menneet tapahtumat

Fallout Finland

Larppisarjan ensimmäinen peli, jossa pelinjohtajista vain yksi tiesi mitä on larppaaminen ja kukaan ei ollut järjestänyt larppia aiemmin. Larpissa ruokana tarjoiltiin soppatykistä hernesoppaa ja paikalle palkattiin oikea räjähdetiimi simuloimaan ydinräjähdystä, joka teki työnsä niin huonosti, ettei kehdannut palautteen jälkeen koskaan lähettää edes laskua. Pääjuonessa etsittiin sodasta suutariksi jäänyttä ydinpommia, joka oli nyt aktivoitunut ja yritettiin perua operaatio ennen kuin suo lurkkeineen posahtaisi ilmaan. 

 

Pelaajamäärä: n. 50

Pelinjohto: Mira Suovanen, Aki Ilola, Santeri Kuisma, Jesse "Liskis" Lehto, Fose

Ajankohta: 9.8.2014

Faktiot: Nord-Republikken, Yhteishyvä, Brotherhood of Steel, Raiderit, Suojeluskunnat, Kyläläiset, Uudet Sosialistiset Neuvostotasavallat

Fallout Finland 2.0

Pelin toisessa osassa Raatosuon Nordik-Republikken ja Nova Petroskoin Uudet Sosialistiset Neuvostotasavallat ottivat yhteen reviiriensä käydessä ahtaiksi. Epäluuloa, byrokratiaa ja outoa teknologiaa, jonka perässä oli myös salaperäinen [tieto ei saatavilla].

Pelaajamäärä: n. 60

Pelinjohto: Mira Suovanen, Aki Ilola, Santeri Kuisma, Fose

Ajankohta: 18.-20.9.2015

Faktiot: Nord-Republikken, Yhteishyvä, Brotherhood of Steel, Kyläläiset, Uudet Sosialistiset Neuvostotasavallat, Holvihiipparit

Fallout Finland Remastered

Ensimmäisen FF:n uudelleenpelautus hahmot ja juonet uudelleenkirjoitettuina. Tällä kertaa koko mesta ei räjähtänyt, eikä kukaan pelaajista kuuluttanut hahmonsa myrkyttäneen kaikkea juomavettä ja tappaneensa kaikkia! 

Pelaajamäärä: n. 50

Pelinjohto: Aki Ilola, Santeri Kuisma, Marko Piipponen, Iiris Kaasinen

Ajankohta: 15.-16.9.2018

Faktiot: Nord-Republikken, Yhteishyvä, Brotherhood of Steel, Suojeluskunnat, Kyläläiset, Uudet Sosialistiset Neuvostotasavallat

Fallout Finland Fest

Fallout Finland -larpit käyntiin potkaisseet Mira ja Aki täyttivät pyöreitä ja päättivät järjestää synttärit larpin muodossa! Koska kaikkien ysiykkösten pyöreät olivat vaarassa  jäädä viettämättä pandemian vuoksi, päättivät he ottaa KAIKKI ysiykköset mukaan näihin pippaloihin! Ja tietysti kaikki heidän kaverinsa vuosimallista riippumatta. :P FFF oli viikonloppu postapoelämää pelaajilta pelaajille osallistujien kirjoittaessa faktionsa ja hahmonsa itse. Häröpallo slice of life kaikilla mausteilla, etenkin niillä tulisimmilla!

Tässä pelissä teki ensiesiintymisensä Rolle-botti, Linnanmäeltä jäänyt palvelubotti, joka piristi iloisella olemuksellaan joutomaan kurjuutta! 

Pelaajamäärä: n. 60

Pelinjohto: Mira Suovanen, Aki Ilola, Santeri Kuisma, Miikka Salo,

Jutta Koskinen, Antti Huutoniemi 

Ajankohta: 6.-8.8.2021

Faktiot: Yhteishyvä, Suojeluskunnat, Uudet Sosialistiset Neuvostotasavallat, Hylkiöt

Pelaajien omat faktiot: Myöhempien Aikojen Pyhien Rokkijumalten Kirkko, Hylkiöt, Holvinmetsästäjät, HALKO OY, Taidekollektiivi

Fallout Finland Z

Peli sijoittui aikalinjallisesti aiempaan ajankohtaan kuin muut pelit, kuusikymmentä vuotta sodan jälkeen. Selviytyminen ja syntymättömyys olivat isona teemana ja mutantin kantama laboratoriosta lähtöisin ollut syntymätön, joutomaan olosuhteisiin geenimuokattu vauva herätti kiinnostusta eri tahoissa. Maailmanlopun avaruuskultti paasasi yksisarvisista ja avaruuden kulkureista uskoen heidän tuovan ratkaisun kurjuuteen, mutta alieneiden laskeutuessa Raatosuolle he halusivatkin vain riistää hyödylliset resurssit ja jättää ihmiskunnan oman onnensa nojaan. Ihmiskunnan todellinen toivo, geenimuokattu vauva pelastui, mutta monet muut antoivat henkensä tuona päivänä puolustaakseen maapalloa muukalaisilta. 

Pelinjohto: Mira Suovanen, Aki Ilola, Santeri Kuisma

Tuki&Turva: Jutta Koskinen

NPC-koordinaattori: Niko Räsänen

Pelaajamäärä: 46

NPC:t : 11

Ajankohta: 9.-11.6.2023

Faktiot: Nord-Republikken, Yhteishyvä, Valkoiset, Raatosuon kylä, Uudet Sosialistiset Neuvostotasavallat, Holvihiipparit

Pelaajien omat faktiot: Virtaset, Phoenix Legion

 

bottom of page